فواید حلوا ارده
فواید و مضرات حلوا ارده که از آن بی اطلاع هستید

در مقالات گذشته به بررسی انواع ارده کنجد و برخی خواص آن ها پرداخته شد. ارده ماده ای روغنی است که از دانه های کنجد پوست کنده شده، برشته شده و در نهایت آسیاب شده بدست می آید. در ادامه با دال سین همراه باشید تا با یکی از فرآورده های ارده کنجد، یعنی حلوا ارده آشنا شوید.

حلوا ارده یکی از فرآورده های کنجد می باشد. این ماده خوراکی مغذی و خوشمزه بیشتر به عنوان صبحانه استفاده می شود و از زمان های قدیم در بین ما ایرانی ها از محبوبیت بسیاری برخوردار بوده است.

مواد تشکیل دهنده حلوا ارده

مواد تشکیل دهنده حلوا ارده

حلوا ارده ترکیبی از ارده کنجد سابیده شده، عصاره کشمش، شیره، آب چوبک، تخم مرغ و هل می باشد. بسیاری از خواص این فرآورده خوشمزه همانطور که از اسمش پیداست، همچون ارده کنجد است. این فرآورده سرشار از پروتئین، آهن، فیبر، چربی های غیر اشباع، کالری، کلسیم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین هایی همچون ویتامین A، B، E، D و … می باشد. تمام مواد نام برده شده در کنار یکدیگر باعث شده اند تا این خوراکی خوش طعم پاسخگوی بسیاری از نیاز های بدن در طول روز، به ویژه برای کودکان، سالخوردگان و بیماران باشد.

طبع حلوا ارده

طبع حلوا ارده

این خوراکی از نظر طب سنتی، طبعی گرم و مرطوب دارد و از همین رو برای افرادی که سرد مزاج هستند، بسیار مفید است.

خواص حلوا ارده

همانطور که پیش تر گفته شد، حلوا ارده از فرآورده های ارده کنجد است؛ به همین علت نیز خواصی مشابه خواص ارده کنجد دارد. اکنون به بررسی برخی خواص این صبحانه مغذی می پردازیم:

1. کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن

حلوا ارده دارای مقادیر قابل توجهی آهن می باشد. از همین رو، مصرف این خوراکی تا حد بسیاری آهن بدن را تأمین می کند؛ به همین دلیل مصرف حلوا ارده به افرادی که به دلیل فقر آهن از کم خونی رنج می برند، توصیه می شود.

فواید حلوا ارده

2. تقویت استخوان ها و استحکام دندان ها

کلسیم موجود در حلوا ارده، کلسیم مورد نیاز بدن را تا حد بسیاری تأمین کرده و در نهایت سبب تقویت و استحکام استخوان ها و دندان ها می شود.

3. تقویت حافظه و بهبود یادگیری

اسید های چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 موجود در این فرآورده کنجدی موجب تقویت حافظه و بهبود یادگیری و عملکرد مغز می شوند.

4. بهبود وضعیت یبوست و بواسیر

یکی از مهم ترین ویژگی های این خوراکی خوش طعم این است که مصرف آن، موجب تحریک معده می شوند. از همین رو مصرف این خوراکی وضعیت یبوست و بواسیر را بهبود می بخشد. البته لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد حلوا ارده باعث ایجاد نفخ، دل درد و اسهال می شود؛ پس باید حدود مصرف را رعایت کرد.

5. کمک به درمان بیماری های عفونی

امگا های موجود در این فرآورده سبب شده تا این خوراکی شیرین، در پیشگیری از بیماری های عفونی همچون سرما خوردگی و آنفولانزا موثر باشد. علاوه بر این، با مصرف حلوا ارده انرژی از دست رفته افرادی را که دچار بیماری های عفونی شده اند تا حد زیادی تأمین می شود.

فواید حلوا ارده مقابله با پرخوری

6. پیشگیری و کنترل بیماری دیابت

حلوا ارده دارای فیبر نیز می باشد، علاوه بر این در تولید آن به جای شکر، از شیره ها به عنوان شیرین کننده استفاده می شود و از همین جهت در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری دیابت نقش به سزایی دارد.

7. مقابله با پرخوری

فیبر موجود در این فرآورده سبب شده تا شما بعد از مصرف آن احساس سیری کنید و کمتر سمت خوراکی های دیگر بروید. با این وجود، مصرف زیاد این خوراکی سبب چاقی و اضافه وزن می شود پس باید حدود مصرف را رعایت کنید.

8. رشد مو

اسید های چرب (امگا) موجود در حلوا ارده باعث شده تا این فرآورده، در افزایش رشد مو ها و حفاظت مو موثر باشد. علاوه بر این، کلسیم موجود در حلوا ارده نیز سبب افزایش استحکام مو ها می شود.

تا اینجا با برخی از مزیت های حلوا ارده آشنا شدیم. حال به بررسی برخی مضرات این فرآورده شیرین خواهیم پرداخت.

مضرات حلوا راده

مضرات حلوا ارده:

1. گرفتی عروق

مصرف زیاد این فرآورده کنجدی موجب گرفتگی عروق می شود و خطر ابتلا به سکته را افزایش می دهد.

2. مشکل هضم

مصرف این خوراکی با خوراکی های دیگر سبب می شود تا هضم دچار مشکل شود.

3. تحریک معده

حلوا ارده معده را تحریک می کند و برای افرادی که معده حساسی دارند ممکن است مشکل ساز شود.

4. چاقی

مصرف زیاد آن به دلیل بالا بودن میزان چربی، موجب اضافه وزن و چاقی می شود.

5. اخطار به گرم مزاجان

مصرف مصرف این فرآورده، برای گرم مزاجان موجب خارش و جوش های زیرپوستی می شود. به این افراد پیشنهاد می شود که پیش از مصرف این خوراکی، حتما با متخصص خود مشورت کنید.

کلام آخر

حلوا ارده از آن خوراکی هایی است که هر ایرانی با طعم شیرین آن خاطره دارد. این خوراکی خوش طعم که اغلب به عنوان صبحانه استفاده می شود، از فرآورده های کنجدی است که ضمن طعم به یادماندنی ای که دارد، سرشار از آهن، اسید های چرب، کلسیم، آنتی اکسیدان ها و … است. همچنین این فرآورده فاقد هر گونه مواد شیمیایی می باشد؛ به همین دلیل شما می توانید آن را با خیال راحت تهیه و مصرف کنید. با مصرف آن بسیاری از مواد مورد نیاز و همچنین انرژی مورد نیاز بدن شما در طول روز تأمین می شود.

امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. نظرات خود را در خصوص استفاده از این خوراکی خوشمزه با ما به اشتراک بگذارید.