روغن نارگیل یکی از روغن های محبوب در میان مردم است. امروزه بسیاری از افراد برای محافظت از پوست و موی خود و همچنین بهبود رژیم غذایی، از این روغن استفاده میکنند. در ادامه با دال سین همراه باشید تا به بررسی برخی خواص روغن نارگیل بپردازیم.

روغن نارگیل، به نوعی چربی اشباع شده‌ گفته می شود که از میوه درخت نارگیل به دست می‌آید. از این روغن در تهیه مواد آرایشی بهداشتی و همچنین برای پخت و پز استفاده می‌شود. روغن نارگیل سرشار از نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط و اسید لوریک می‌باشد. روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از همه پایدارتر است و بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است؛ بنابراین، حتی در دما های بالا هم این روغن نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌ شود.

 

مضرات روغن نارگیل

وقتی صحبت از خواص روغن نارگیل به میان می آید، بسیاری از افراد تصور می کنند که این روغن فاقد هر گونه ضرر است، در حالی که روغن نارگیل، دارای مضراتی نیز می باشد.

روغن نارگیل برای پخت و پز

مقادیر بالای چربی های اشباع شده

امروزه بازاریابی روغن نارگیل این باور نادرست را ایجاد کرده است که این روغن یک “غذای سالم” است. اما مطالعات در این زمینه نشان داده است که مصرف بیش از اندازه روغن نارگیل باعث انباشته شدن سایر چربی های ناسالم، از جمله چربی گوشت گاو و روغن نخل در بدن است. سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که مصرف روغن نارگیل برای پخت و پز باید محدود، یا حتی از مصرف آن اجتناب شود؛ زیرا این روغن دارای مقادیر بالای چربی های اشباع شده می باشد.

افزایش کلسترول خون

روغن نارگیل به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی اسیدلوریک باعث افزایش کلسترول خون یا افزایش میزان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) می شود. مصرف مداوم روغن نارگیل باعث افزایش قابل توجه کلسترول خون شده و به مرور زمان باعث ایجاد مشکلات جدی در بدن میشود؛ به عنوان مثال، مصرف مداوم روغن نارگیل خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.

نکته قابل توجه

از آنجا که اکثر چربی های اشباع شده در روغن نارگیل از نوع اسیدلوریک است، این امکان وجود دارد که روغن نارگیل در هنگام استفاده از چربی های جامد در رژیم غذایی، مورد استقبال بیشتری نسبت به روغن های گیاهی قرار گیرد. با این حال، شواهد تا به امروز نشان می دهد که مصرف چربی های اشباع نشده به جای روغن نارگیل خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

روغن نارگیل و افزایش وزن

افزایش وزن

طبق تحقیقات انجام شده، مصرف بی رویه روغن نارگیل در طولانی مدت باعث افزایش وزن می شود. طبق بررسی های انجام شده در سال 2016، حدود 50 درصد چربی های موجود در روغن نارگیل تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط ​​(MCT) هستند. این اسیدها می توانند به راحتی توسط روده جذب شوند و توسط بدن برای تولید انرژی استفاده شوند. همچنین تحقیقات صورت گرفته شده بر روی 116 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر، نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی غنی از روغن نارگیل طبیعی منجر به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) می شود.

روغن نارگیل طبیعی

 

چرا روغن نارگیل برای تمامی افراد مناسب نیست؟

امکان اینکه برخی از افراد به روغن نارگیل حساسیت داشته باشند وجود دارد. بروز علائم حساسیت به روغن نارگیل می تواند به صورت حالت تهوع، کهیر، استفراغ و آنافیلاکسی (یکی از کشنده ترین علائم حساسیت که موجب سخت نفس کشیدن می شود) باشد.

گاهی حتی ممکن است این علائم جدی تر باشد، برای مثال ممکن است ضربان قلب تندتر شود و یا فرد دچار تورم صورت و سرگیجه شود. افرادی که به خوراکی هایی مانند بادام زمینی حساسیت دارند، بهتر است قبل از مصرف روغن نارگیل با پزشک مشورت کنند. بعد از مصرف این روغن در صورت بروز هرکدام از این علائم فورا به پزشک مراجعه فرمایید.

نحوه مصرف روغن نارگیل

روغن نارگیل به‌طور معمول در آشپزی، به خصوص برای سرخ کردن و همچنین به عنوان طعم دهنده در غذا استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر روغن نارگیل به‌طور شگفت انگیزی در میان گیاهخواران و کسانی که به حفظ سلامتی خود اهمیت میدهند، محبوب شده‌است. این روغن از یک پروتئین بزرگ به نام اسید لورئیک که مونو لورئیک در بدن را مقلوب می‌کند تشکیل شده‌است. روغن نارگیل حاوی انواع آنتی اکسیدان ها است که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

روغن نارگیل طبیعی از گوشت نارگیل تازه استخراج می‌شود. این روغن می‌تواند به عنوان مرطوب‌کننده پوست، کمک به پوست خشک و همچنین تقویت مو ها و مژه ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، روغن نارگیل یک جز مهم و اساسی در ساختمان صابون است زیرا باعث نگهداری سفتی در صابون می‌شود.

مصارف آرایشی بهداشتی

روغن نارگیل یکی از معروف‌ترین روغن‌های مورد استفاده توسط مردم جهت زیبایی و محافظت از پوست می‌باشد . روغن نارگیل به دلیل دارا بودن انواع  آنتی اکسیدان و ویتامین E باعث کاهش چین و چروک‌های پوستی و جوان تر شدن پوست می‌گردد. همچنین این روغن به علت داشتن مقادیر بالای پروتئین برای پوست مفید است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که این روغن به دلیل داشتن SPF 8 می‌تواند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کند. به همین دلیل، روغن نارگیل احتمال آفتاب سوختگی را تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین در صورت ایجاد سوختگی و کدر شدن پوست آن را در دراز مدت بهبود می‌دهد.

علاوه بر این صابون تولید شده با روغن نارگیل باعث نرم شدن و براقی مو و همچنین شادابی و طراوت پوست نیز می گردد.

جمع بندی

روغن نارگیل از محدود روغن هایی است که علاوه بر استفاده در پخت و پز، برای محافظت از پوست و مو استفاده می شود. نکاتی که در بالا گفته شد، از اصلی ترین خواص روغن نارگیل بودند. مصرف صحیح روغن نارگیل طبیعی میتواند به کاهش وزن، شادابی و طراوت و همچنین تقویت مو های شما کمک شایانی کند. اگه شما عزیزان مایل به خرید این روغن هستید، کافیست برروی خرید روغن طبیعی نارگیل کلیک کنید.

۲ دیدگاه برای “همه چیز درمورد روغن نارگیل طبیعی که باید آنها را بدانیم”

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...