تامین کلسیم و مواد معدنی با ارده
تامین مواد معدنی بدن با ارده کنجد

به طور معمول مواد معدنی را فقط روی جدول تناوبی مشاهده می کنید و هیچ اثری از آنها در برنامه ی غذاییتان نیست. جالب است بدانید که مواد معدنی برای حفظ سلامتی شما ضروری هستند. برای اطمینان یافتن از اینکه بدنتان مواد معدنی مورد نیاز را دریافت میکند، داشتن یک برنامه غذایی سالم کافی است. از اینرو، در این مقاله میخواهیم به نحوه تامین مواد معدنی بدن و معتبر ترین منبع غذایی تامین آنان بپردازیم، پس با دال سین همراه باشید.

مواد معدنی مورد نیاز بدن

مواد معدنی مورد نیاز بدن، به موادی گفته میشود که برای تمام فعالیت‌ها مانند تولید آنزیم‌ها، هورمون‌ها، تولید انرژی و به‌طور کلی برای فعالیت تمام بخش‌های بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مواد، انواع مختلفی دارند که هرکدام از آن‌ها نقشی مهم در بدن ایفا می‌کنند. مواد معدنی علاوه بر تأثیراتی که بر روی رشد انسان دارند؛ بر روی سوخت‌وساز،‌ خون‌سازی، عملکرد سیستم عصبی و همچنین حفاظت از استخوان‌ها و دندان‌ها نیز تأثیرگذارند. ازاین‌رو هر شخص برای تضمین سلامت خود باید مواد معدنی را به میزان کافی مصرف نماید. بطور کلی مواد معدنی مورد نیاز بدن را به دو دسته مواد معدنی اصلی و مواد معدنی فرعی تقسیم می‌شوند. مواد معدنی اصلی آن‌هایی هستند که به مقدار زیاد در بدن وجود دارند اما مواد معدنی فرعی یا کم‌ نیاز هم نقش مفیدی در بدن دارند و سبب جلوگیری از اختلالات ژنتیکی می‌شوند. در ادامه به معرفی این مواد می پردازیم.

مواد معدنی اصلی

کلسیم: دریافت کلسیم به مقدار کافی، برای کنترل فشار خون بالا حائز اهمیت است. انسان به میزان معینی از کلسیم برای ساختن استخوان، سلامت دندانها نیاز دارد. محافظت از عضلات قلب و حفظ سلامتی نیز بدون کلسیم امری غیر ممکن است. از آنجایی که بدن خود کلسیم نمی‌سازند، در صورت کمبود، عملکرد های حیاتی بدن دچار اختلال می شوند.

فسفر: فسفر مانند کلسیم، برای داشتن استخوان ‌ها و دندان‌ های قوی ضروری است. وجود این ماده برای حفظ تعادل PH خون، برای تولید پروتئین ها و انتقال چربی ها و اسید های چرب حیاتی است. فسفر در اتقال پیام سلوا های عصبی نیز نقش حیاتی را ایفا میکند.

منیزیم: منیزیم برای ساختن بافت‌های بدن به خصوص استخوان نقش مهمی دارد. منیزیم مواد مغذی را به داخل و خارج سلول حرکت داده، پیغام ها را بین سلول ها انتقال میدهد.

پتاسیم: پتاسیم در بدن شادابی به وجود می‌آورد و فشارخون بالا را کنترل می‌کند. این ماده‌ی معدنی همچنین میزان ابتلا به سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد و در مواد غذایی چون رب گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، حبوبات، برگ چغندر،‌ بادمجان، آلو، ماهی، موز، ماست، شیر یافت می‌شود.

سدیم: سدیم مقدار مایعات بدن را متعادل نگه می‌دارد و در غذاهای حاوی نمک و غذاهای فرآوری_شده یافت می‌شود.

مواد معدنی فرعی

 گوگرد: این ماده نقشی مهم در حفاظت از سلول‌های بدن دارد و بر روی فعالیت‌های مغز، پوست، مو و ناخن مؤثر است. برای تأمین میزان فسفر لازم برای بدن می‌توان از ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات خشک، کلم، گوشت، شیر، بادام، گردو استفاده کرد.

آهن: امروزه همگی از وظایف آهن و عواقب فاجعه بار کمبود آن در بدن آگاه هستیم. بسیاری از آنزیم ها که به هضم غذا کمک میکنند حاوی آهن هستند. علاوه بر آن آهن به عضلات در ذخیره اکسیژن و بهره مندی از آن کمک می کند.

روی: روی جزئی از آنزیم و هورمونی مانند انسولین است که غذا را هضم می کند. همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بافت عصبی و مغز می شود.

مس: مس یک نوع آنتی اکسیدان است و به بدن این امکان را می دهد که از آهن استفاده کند.

از دیگر مواد معنی مورد نیاز بدن می توان به پتاسیم، ید، فلورید و … اشاره کرد.

آیا علائم کمبود مواد معدنی در بدن را می شناسید؟

کمبود مواد معدنی در بدن اغلب در طول زمان و به آرامی اتفاق می افتد و می تواند توسط دلایل مختلفی ایجاد شود. افزایش نیاز روازنه بدن به مواد معدنی و عدم دریافت مواد معدنی در رژیم غذایی برخی از دلایل شایع برای کمبود مواد معدنی می باشند. کمبود مواد معدنی می تواند تمام اعمال حیاتی مذکور در قسمت قبل را با مشکل مواجه کند. این کمبود با علائم زیر خود را نشان می دهد:

  • سفید شدن زود هنگام مو
  • آفت دهان
  • دانه های برجسته روی بازو
  • وجود شیار روی ناخن ها
  • خستگی و کوفتگی مکرر
  • کبودی بی دلیل پا و گرفتگی عضلات ساق پا
  • یبوست

درمان کمبود مواد معدنی

ایجاد تغییر در رژیم غذایی یک گام اساسی در جبران کمبود و پیشگیری از ابتلا به بیماری های ناشی از فقدان این مواد است. شما می بایست در انتخاب مواد غذایی در طول روز نهایت دقت را داشته باشید. در ادامه شما را با غنی ترین منبع مواد معدنی آشنا می کنیم.

تاثیر و خواص ارده کنجد بر سلامت

ارده خوراکی‌ است که از دانه‌های کنجد کوبیده_شده بدست می‌آید. ارده به سبب ارزش غذایی بالایی که دارد به عنوان یک وعده کامل در رژیم های غذایی به شما میرود. این خوراکی دقیقا همان منبع غنی است که وجود مواد معدنی را تا مدت ها برای بدن تامین و تضمین میکند.

ارده خالصی که فقط از کنجد تولیدی باشد یقیناً تمام خواص و مواد مغذی کنجد مانند تمامی موارد مذکور در بالا (کلسیم، آهن، منیزیم و غیره) را داراست. از این رو مصرف ارده باعث کاهش چربی خون و کلسترول، جلوگیری از پوکی استخوان، استحکام مفاصل، استخوان ها و دندانها به سبب وجود کلسیم و ده ها خاصیت درمانی دیگر می شود.

ارده

روش‌های مصرف ارده کنجد

این ماده بسیار پرخاصیت به صورت های مختلف می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. شما می‌توانید آن را به تنهایی و یا به صورت خالص در وعده صبحانه یا عصرانه مصرف نمایید. همچنین برای طعم‌ دار نمودن این ماده می‌توانید آن را با انواع شیره ها مانند شیره انگور، توت و … مخلوط کرده و پس از شیرین شدن میل کنید. از ارده برای تهیه حلوا ارده، حمص و هم چنین سس مایونز با روش طب سنتی می توانید استفاده کنید و از خواص بی نظیر آن در تمامی وعده های غذاییتان بهره مند شوید.

اشتراک گذاری