رب لیمو عمانی در چه غذاهایی استفاده می شود؟
رب لیمو عمانی طبیعی یک چاشنی طبیعی و خوشمزه است که برخلاف سایر انواع رب از لیمو عمانی خشک تهیه میشود. قبلاً گفتیم که برای رب گیری از میوههای تازه استفاده میشود. رب لیمو عمانی، این مادهی ترش و خوش طعم، علاوه بر اینکه طعم بینظیری به غذاهای ما میدهد، سرشار از خواص درمانی و تغذیهای است.
به این صورت که ابتدا آب میوه را میگیریم و سپس آن را میجوشانیم تا غلیظ شود؛ اما رب لیمو عمانی را از لیموهای خشک و زرد رنگ تهیه میکنند. به این ترتیب در همه فصول سال میتوان این رب را پخت.
در نظر داشته باشید که شما می توانید به جز تهیه ربلیمو عمانی از دال سین محصولات طبیعی مختلفی را از این فروشگاه به صورت حضوری و آنلاین به راحتی تهیه نمایید و بدون هیچ نگرانی نوش جان کنید. شما عزیزان می توانید از بخش محصولات دال سین اقدام به مشاهده و خرید محصولات کاملا خالص نمایید.
خواص رب لیمو عمانی طبیعی
در قدیم ایرانیان از انواع رب برای پخت غذا استفاده میکردند؛ اما متأسفانه امروزه رب گوجه فرنگی را جایگزین همه آنها کردهاند. ما در راستای ارتقای سلامتی به معرفی انواع رب پرداختهایم که خواص زیادی دارد. یکی از این ربها، رب لیمو عمانی طبیعی است که شامل خواص زیر است:
- تقویت سیستم ایمنی: رب لیموعمانی سرشار از ویتامین C است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماریها دارد.
- کاهش فشار خون: پتاسیم موجود در ربلیمو عمانی به تنظیم فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
- بهبود هضم: رب لیمو عمانی با تحریک ترشح شیره معده، به هضم بهتر غذا کمک کرده و از مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوء هاضمه جلوگیری میکند.
- ضد التهاب: خواص ضد التهابی رب لیموعمانی میتواند در تسکین دردهای مفصلی و التهابات بدن موثر باشد.
- کاهش قند خون: برخی مطالعات نشان میدهند که رب لیموعمانی میتواند به کاهش قند خون کمک کند و برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.
- تقویت کبد: رب لیمو عمانی به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها، از کبد در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
- تقویت استخوانها: کلسیم موجود در رب لیموعمانی به تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند.
- ضد میکروب: رب لیمو عمانی خاصیت ضد میکروبی دارد و میتواند در درمان عفونتها موثر باشد.
- اشتها آور: بوی خوش و طعم ترش رب لیموعمانی، اشتها را تحریک میکند.
- ضد سرطان: آنتیاکسیدانهای موجود در ربلیمو عمانی، به پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی کمک میکنند.
- بهبود سلامت پوست: ویتامین C موجود در رب لیمو عمانی، به تولید کلاژن کمک کرده و باعث جوانسازی پوست میشود.
بنابراین میتوان رب لیمو عمانی طبیعی خوشمزه و پرخاصیت را به صورت مداوم استفاده نمود.
طرز تهیه رب لیمو عمانی
همانطور که میدانید رب یکی از مهمترین چاشنیها برای غذاهای ایرانی است که در بسیاری از خورشتها و غذاها برای مزه دار کردن از آن استفاده میشود. رب گوجه فرنگی، رب انار، رب آلوچه، رب زغال اخته، رب زرشک و… انواع ربهایی هستند که برای تهیه غذا از آن استفاده میشود که پر مصرفترین آنها رب گوجه فرنگی است. اما رب لیمو عمانی یکی از انواع چاشنیها است که شاید تا به حال با آن آشنایی نداشته باشید. این رب جذاب و خوش رنگ برای پخت انواع غذاها مانند قرمه سبزی، انواع مرغ، طعم دار کردن جوجه کباب و یا درست کردن انواع خورش بسیار مناسب است و شما بعد از یکبار استفاده مشتری دائمی آن خوهید شد. اگر دوست دارید این رب خوشرنگ و خوش طعم را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه رب لیمو عمانی با ما همراه باشید.
مواد لازم
- لیمو عمانی: ۲۰۰ گرم
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: یک و نیم لیوان
- آب: ۴ لیوان
- آب لیمو ترش: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این رب فوقالعاده ابتدا لیموعمانی را از وسط باز کنید، سپس گوشت لیمو را از پوست جدا کنید و داخل کاسه بریزید. توجه داشته باشید که باید حتما تخمهای لیمو را خارج کنید، وگرنه رب لیموعمانی شما در انتها تلخ میشود. پرکهای لیموعمانی را داخل یک قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و حرارت را ملایم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا پرکها بپزد و نرم شود. وقتی پرکهای لیمو پخت، محتویات قابلمه را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه بزنید تا کاملا پوره شود، سپس مواد میکس شده را دوباره داخل قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مرتب مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی مایه رب به غلظت رسید، آب لیمو ترش و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید رب نباید خیلی سفت شود و غلظت رب باید به اندازه متوسط باشد. اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید رب کاملا خنک شود. رب لیمو عمانی بعد از خنک شدن کمی سفتتر هم میشود، بنابراین به غلظت رب هنگام پخت توجه کنید. رب لیموعمانی خنک را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. حتما ربلیمو عمانی را داخل یخچال نگهداری کنید.
روشهای استفاده از رب لیمو عمانی
رب لیمو عمانیطبیعی را میتوانید در انواع خورشتهای ایرانی، آش، آبگوشت و انواع سالاد استفاده کنید. طعم دار کردن گوشت، مرغ، سس گوشتی پاستا و ماکارونی از دیگر کاربردهای این رب خوشمزه است.
میدانید که در انواع خورشتها از لیمو عمانی خشک استفاده میشود؛ اما گاهی ممکن است خورشت به خاطر وجود لیمو عمانی تلخ شود؛ زیرا لیمو دارای هستههایی است که به غذا طعم تلخ میدهد. رب لیموعمانی طبیعی این طعم تلخ را ندارد؛ زیرا قبل از پخت هستههای آن را جدا میکنند.
با وجود تمام خواص مفید ربلیمو عمانی، بهتر است در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید، زیرا مصرف زیاد آن ممکن است باعث ناراحتی معده شود.
جمع بندی
لیمو عمانی یکی از انواع لیمو ترش بوده، درخت آن از خانواده نارنج است و میوه تازه آن بسیار ترش و خردلی رنگ میباشد. به دلیل ترشی زیاد میوه تازه، غالبا از خشک شده آن استفاده میشود. محل اصلی رویش گیاه لیموعمانی، کشورهای اردن و لبنان است. در کشور ما بهترین نوع لیمو عمانی در مناطق جنوب و جنوب شرقی نظیر بندرعباس، میناب، جهرم و شیراز پرورش مییابد.
شما می توانید جهت تهیه رب لیمو عمانی از فروشگاه محصولات طبیعی دال سین رب لیمو عمانی را به راحتی چه به صورت حضوری و چه آنلاین تهیه نمایید. شما می توانید از قسمت انواع رب اقدام به مشاهده نمایید و اقدام به خریداری محصول نمایید.