خواص استفاده موضعی از روغن آفتابگردان برای پوست
بررسی خواص استفاده موضعی از روغن آفتابگردان برای پوست

هنگامی که صحبت از روغن آفتابگردان می شود، بسیاری تنها جنبه خوراکی آن را در نظر می گیرد؛ اما آیا تا به حال در مورد خواص استفاده موضعی روغن آفتابگردان برای پوست شنیده اید؟ این روغن طبیعی به دلیل خواص بی شماری که دارد، علاوه بر استفاده در صنعت غذا، در صنعت آرایشی نیز کاربرد دارد؛ به گونه ای که برای ساخت برخی لوازم آرایشی از روغن آفتابگردان استفاده می شود.

در ادامه، با ما همراه باشید تا با خواص موضعی روغن آفتابگردان و تأثیری که بر پوست می گذارد بیشتر آشنا شوید.

روغن آفتابگردان چگونه بدست می آید؟

روغن آفتابگردان چگونه بدست می آید؟

دو نوع دانه آفتابگردان وجود دارد: 1- دانه های غیرروغنی 2- دانه های روغنی. دانه های غیرروغنی برای تغذیه دام ها مصرف می شود و قابل استفاده برای انسان نیست؛ در حالی که دانه های روغنی، شیرین است و مورد استفاده انسان قرار می گیرد. روغن آفتابگردان از دانه های روغنی و تمام گل آفتابگردان استخراج می شود. برای استخراج روغن از گیاه و دانه، روش های متفاوتی وجود دارد. روغن آفتابگردان دال سین با روش پرس سرد که سالم ترین روش روغن گیری است، استخراج شده است.

طبع روغن آفتابگردان چیست؟

از نظر طب سنتی، طبع آفتابگردان (و همچنین، روغن آن) گرم و تر است.

نکته

روغن آفتابگردان، برای بیشتر افراد غیرتحریک کننده است؛ با این وجود، پوست های مختلف می توانند واکنش های متفاوتی نسبت به یک ماده داشته باشند. بنابراین، ممکن است برخی پوست ها نسبت به مصرف این روغن، واکنش آلرژیک از خود نشان دهند. پیشنهاد می شود افرادی که به آجیل ها، دانه ها و ابروسیا حساسیت دارند، پیش از استفاده از این روغن با پزشک خود مشورت کنند. در برخی پژوهش ها مشاهده شده که افرادی که به ابروسیا (نوعی علف هرز) حساسیت دارند، نسبت به روغن آفتابگردان نیز حساس هستند. این افراد با مشورت با پزشک خود ممکن است بتوانند از نسخه های بسیار تصفیه شده روغن آفتابگردان استفاده کنند.

شما می توانید برای تهیه روغن آفتابگردان طبیعی، اینجا کلیک کنید.

تأثیرات استفاده از روغن آفتابگردان برای پوست

اکنون قصد داریم تا به بررسی برخی از مهمترین تأثیرات استفاده از روغن آفتابگردان برای پوست بپردازیم:

مهمترین تأثیرات استفاده از روغن آفتابگردان دال سین برای پوست

محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد

روغن آفتابگردان سرشار از ویتامین E است. این ویتامین، نوعی آنتی اکسیدان است که می تواند به محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد و اثرات نامطلوب نور خورشید کمک بسزایی کند.

حفظ رطوبت پوست

اسید لینولئیک به حفظ سد طبیعی پوست کمک می کند و از توانایی آن برای حفظ رطوبت حمایت می کند.

یک مطالعه کوچک منبع معتبر با 19 داوطلب در آمریکا، که مزایای استفاده از روغن آفتابگردان موضعی را با روغن زیتون مقایسه کرد، نشان داد که روغن آفتابگردان در بهبود رطوبت پوست و حفظ یکپارچگی لایه بیرونی پوست مؤثرتر است.

 کاهش چین و چروک های ریز و درصد ابتلا به پیری زودرس

استفاده از روغن آفتابگردان به دلیل اینکه دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد، درصد ابتلا به پیری زودرس را کاهش می دهد. علاوه بر این، خاصیت مرطوب کنندگی روغن آفتابگردان باعث کاهش چین وچروک های ریز درصورت استفاده مداوم از آن می شود.

کمک به درمان ترک پوستی

مطالعات نشان داده که استفاده از مداوم از روغن آفتابگردان و هر روغن دیگری که حاوی ویتامین E باشد، به مرور زمان باعث کاهش و محو شدن ترک های پوستی می شود.

کاهش لکه های پوستی

روغن آفتابگردان بویژه به دلیل وجود ویتامین E به تغذیه پوست کمک می کند. استفاده از این روغن به مرور زمان باعث کمرنگ و در نهایت محو شدن لکه های پوستی می شود.

روغن آفتابگردان، مؤثر بر کاهش لکه های پوستی

کاهش خارش پوستی

استفاده از روغن آفتابگردان، به طور مستقیم بر کاهش عوامل خارش پوست از جمله واکنش های آلرژیک تأثیری ندارد اما به دلیل اینکه خاصیت مرطوب کنندگی دارد، می تواند در کاهش موقت خارش پوستی ناشی از خشکی پوست موثر باشد.

بهبود ملاسما (اختلال افزایش رنگدانه پوست)

یکی از دلایل ایجاد لکه های تیره پوستی، افزایش رنگدانه های پوست به دلیل اختلال عملکرد برخی هورمون ها یا دلایل دیگر است. برخی تحقیقات نشان داده که استفاده از ویتامین E به صورت موضعی می تواند این اختلال را تا حدودی تحت تأثیر قرار دهد. پس می توان گفت استفاده موضعی از روغن آفتابگردان (که سرشار از ویتامین E است) می تواند به درمان ملاسما (لک و پیس) کمک کند.

کمک به درمان پسوریازیس خفیف

با وجود اینکه مطالعات کمی در خصوص تأثیر این ویتامین بر درمان پسوریازیس انجام شده، برخی افراد گزارش دادند که استفاده از این ویتامین، بر درمان پسوریازیس خفیف تأثیر دارد. به افرادی که پسوریازیس خفیف دارند و نمی خواهند از داروهای شیمیایی استفاده کنند، پیشنهاد می شود از ویتامین E و منابع آن مانند روغن آفتابگردان استفاده کنید.

کاهش علائم اگزما

همانطور که پیش تر گفته شد روغن آفتابگردان به دلیل مقادیر بالای ویتامین E خاصیت مرطوب کنندگی فراوانی دارد. به همین دلیل، استفاده از روغن آفتابگردان به کاهش خشکی و پوسته پوسته شدن و علائم دیگر ناشی از اگزما کمک می کند.

مراقبت از پوست در برابر آلاینده های محیطی

اسید لینولئیک موجود در روغن آفتابگردان برای محافظت از پوست در برابر میکروب ها و باکتری های محیطی موثر است. مطالعه ای که در سال 2008 روی نوزادان نارس در بنگلادش انجام شد نشان داد که استفاده موضعی از روغن آفتابگردان به طور قابل توجهی مرگ و میر نوزادان ناشی از عفونت های بیمارستانی مانند سپسیس را کاهش می دهد.

روغن آفتابگردان، روغنی قابل استفاده برای تمامی پوست ها

روغن آفتابگردان، قابل استفاده برای تمامی پوست ها

روغن آفتابگردان یک روغن حامل غیر کومدون زا است که بسیار جاذب است و منافذ پوست را مسدود نمی کند. از طرفی، این روغن برای بیشتر افراد غیرتحریک کننده است؛ از این رو، می توان برای انواع پوست (خشک، معمولی، چرب، مختلط) از آن استفاده شود.

 

ختم کلام

در این مقاله، با خواص موضعی روغن آفتابگردان و تأثیری که بر پوست می گذارد، بیشتر آشنا شدیم که به طور خلاصه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد

2- حفظ رطوبت پوست

3- کاهش چین و چروک های ریز و درصد ابتلا به پیری زودرس

4- کمک به درمان ترک پوستی

5- کاهش لکه های پوستی

6- کاهش خارش پوستی

7- بهبود ملاسما (اختلال افزایش رنگدانه پوست)

8- کمک به درمان پسوریازیس خفیف

9- کاهش علائم اگزما

10- مراقبت از پوست در برابر آلاینده های محیطی

شما می توانید با خیالی آسوده، روغن آفتابگردان را از فروشگاه ما تهیه کنید. همچنین برای دیدن محصولات دنیای سلامتی (دال سین)، می توانید اینجا کلیک کنید.

ممنون از اینکه تا آخر این مقاله با ما بودید. منتظر مقالات بعدی دال سین باشید.