کاهش چربی خون بدون مصرف دارو
افزایش چربی های خون در طی سال های اخیر شیوع چشمگیری داشته است. کنترل چربی های خون از آن جهت که خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد دارای اهمیت ویژه می باشد. در این مطلب سعی داریم که با زبانی ساده به تعریف، تشخیص، عوارض و کاهش چربی خون بالا بدون مصرف دارو بپردازیم.
کلسترول و انواع آن
کلسترول یک نوع چربی است که در همه سلول های بدن شما یافت می شود. بدن شما از کلسترول استفاده می کند تا یک سلول سالم داشته باشد، علاوه بر آن، کلسترول در ساخت محصولات مورد نیاز بدن مانند هورمون ها نقش دارد.
میزان بالای کلسترول سبب رسوب کلسترول در شریان ها و بسته شدن رگ ها می شود. نتیجه ی این امر سبب سکته قلبی و گاها مغزی می شود. کلسترول خون بالا تا حد زیادی قابل پیشگیری و درمان است. یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و گاهی دارو درمانی منتهی به کاهش کلسترول بالای خون می شوند.
در بدن دو نوع کلسترول وجود دارد:
LDL یا کلسترول بد: ذرات کلسترول را در طول بدن شما منتقل می کند. LDL ساخته شده با اتصال به دیواره شریان ها، آن ها را سخت و تنگ می سازد. چنانچه ورود کلسترول به خون برای مصرف بیش از نیاز بافت های بدن باشد، این ذرات در رگ ها جمع و باعث تنگی رگ میشوند. به همین دلیل به LDL “کلسترول بد” گفته میشود.
HDL یا کلسترول خوب: کلسترول به نام HDL، چربی های اضافی در بافت های بدن را به کبد بر میگرداند و در نتیجه مانع رسوب کلسترول در رگ ها میشوند به همین دلیل به HDL “کلسترول خوب” گفته میشود.
بنابراین اختلال چربی خون هم به دو دسته تقسیم میشود: افزایش کلسترول خون و افزایش تری گلیسرید خون.
آیا از علائم چربی خون آگاه هستید؟
بیماری چربی خون بالا به دلیل از کار انداختن ارگان های حیاتی بدن به شدت خطر ناک است. در نتیجه شما می بایست همواره گوش به زنگ باشید و در صورت مشاهده علائم گفته شده به آسانی آنان را نادیده نگیرید.
علائم شایع چربی خون بالا:
دیابت و میزان نامتعادل انسولین در خون
احساس درد یا فشار در قفسه سینه (آنژین)
کم کاری تیروئید
فشار خون بالا
چربی انباشتهٔ اضافی در اطراف شکم
عوارض جبران ناپذیر چربی خون بالا
اختلال در کارکرد کلیه ها
انسداد رگ های خونی در مغز و قلب
حمله قلبی
سکته مغزی
و مرگ
هرگونه سهل انگاری همواره عواقب جبران ناپذیری نظیر آنچه گفته شد را به همراه دارد. در این دو بخش سعی داشتیم اهمیت و ضرورت پیشگیری و درمان این بیماری را برای شما روشن تر کنیم. اما نگران نباشید! در ادامه متوجه خواهید شد که این بیماری به آسانی قابل پیشگیری و کنترل است.
کاهش چربی خون با رژیم غذایی
چربی خون به مرور زمان ایجاد شده و برای رفع آن نیز به زمان احتیاج است. این بیماری با بالا رفتن سن و به کار بردن رژیم غذایی ناسالم به وجود آمده است. اما می توان با تغییر رژیم غذایی سالم آن را کاهش داد. کنجد و مشتقات آن یکی از بهترین و موثر ترین خوراکی ها در جهت کاهش چربی خون به شمار میروند. در صورت مصرف مداوم این خوراکی های لذیذ با تاثیری که هم بر روی کلسترول و هم تری گلیسیرید ها میگذارند چربی خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
تاثیر و خواص ارده بر کاهش چربی خون
ارده یکی از قدیمی ترین و پر طرفدار ترین مشتقات کنجدی می باشد. این غذای ارزشمند از آسیاب دانه های کنجد به وسیله دستگاه سنگ آسیاب تولید می شود. ارده فقط و فقط از کنجد تهیه شده و طبیعتا تمامی خواص کنجد را حفظ کرده است.
ارده کنجد جذب کلسترول بد (HDL) را کم کرده و از این رو سبب کاهش ایجاد رسوب در شریان ها می شود. از سوی دیگر ارده کنجد جذب کلسترول خوب (HDL) را در بدن را بالا می برد که خود سبب پاکسازی رگ ها و بهبود خون رسانی به قلب و مغز می شود. البته ارده کنجد میزان تری گلیسیرید های بدن را هم تنظیم میکند. مواد معدنی موجود در ارده نیز مانند آهن، کلسیم، فسفر و … باعث غنی سازی خون در رگ ها شده و سبب بهبود عملکرد ارگان ها می شوند.
برای تهیه انواع ارده کنجد، پیشنهاد میشود به صفحۀ ارده و سایر مشتقات کنجد مراجعه کنید.
روشهای مصرف ارده کنجد
این ماده بسیار پرخاصیت به صورت های مختلف میتواند مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به سبک و سلیقه خود شما میتوانید آن را به تنهایی و یا به صورت خالص در وعده صبحانه یا عصرانه مصرف نمایید. همچنین برای طعم دار نمودن این ماده میتوانید آن را با انواع شیره ها مانند شیره انگور، توت و … مخلوط کرده و پس از شیرین شدن میل کنید تا از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.