رفع ترکهای پوستی با روغن آرگان
علل ایجاد ترک های پوستی و راه های درمان آن

برای آشنایی با علل ایجاد ترک های پوستی و راه های درمان آن با ما همراه شوید.

آیا می دانستید ترکهای پوستی یک نوع ضایعه بشمار می روند؟

در بیشتر مواقع متوجه تغییرات ظاهری روی پوست خود می شویم که بسیار از دیدنشان اذیت می شویم. ترک های پوستی یا استریا یک نمونه از همین تغییرات به شمار می رود.

این ترکهای پوستی ضایعاتی هستند که به دلیل نازک شدن پوست به شکل خط هایی در نواحی ران، باسن، شکم و سینه دیده می شوند.

دلیل به وجود آمدنشان کاهش تعداد فیبرهای کلاژن و الاستین در پوست است که در ابتدا رنگ آن قرمز تا بنفش است ولی به مرور زمان سفید می شود.

در واقع سلولهای بدن بافتهای پایه ای دارند که یکی از آنها بافت همبندی یا پوششی  است و کارش حفاظت و پشتیبانی از بافتهای دیگر، ارتباط ساختارهای بدن و در نهایت مشارکت در تبادل مواد غذایی و ترمیم بافتی است.

بنابراین اگر رشته های این بافتها پاره شوند ترکهای پوستی ظاهر می شوند. ترک های پوستی خطری را به همراه ندارند اما طبیعتا روی زیبایی پوست تاثیرات منفی را می گذارند که این امر در بین بانوان بسیار حائز اهمیت است.

عوامل ایجاد ترک های پوستی

– کاهش وزن ناگهانی بدن:

به دلیل اینکه پوست در هنگام جمع شدن نمی تواند خود را با سرعت کاهش وزن بدن هماهنگ کند باعث ایجاد پوست اضافه در بدن می شود.

در نتیجه قسمت های دیگر پوست برای جا دادن به پوست های اضافه دچار کشیدگی می شوند، بنابراین ترکهای پوستی در نواحی پوست ظاهر می شوند.

– افزایش وزن ناگهانی بدن:

دلیل ترک های پوستی در افرادی که دچار اضافه وزن هستند این است که کلاژن و الاستین پروتئین های ساختاری که در بافتهای همبند پوست یافت می شوند باعث می شود پوست این افراد قادر به هماهنگ کردن خود با تغییرات سریع وزن نباشد.

افرادی که به سرعت چاق می شوند نسبت به افرادی که کم کم وزن می گیرند بیشتر پوستشان ترک می خورد به این دلیل که رشته های همبند پوست پاره شده و منجر به ایجاد خط های کششی در بدن می شود.

– تمرینات بدن سازی:

پوست روی عضله با رشد آن بیش از حد کشیده می شود. این مسأله باعث پارگی بافت های همبند می شود در نتیجه ترک های پوستی ظاهر می شوند.

– وراثت:

در افرادی که به علت وراثتی پوست از قابلیت ارتجاعی کم تری برخوردار بوده، مستعد پارگی است و احتمالا در دوران بارداری خود زودتر از حد معمول ترکهای پوستی را روی نواحی بدن خود می بینند.

– بارداری:

90 درصد خانم های باردار دچار ترک های پوستی شده و دلیل آن هم این است که در این دوران همراه با رشد جنین و بزرگ شدن شکم پوست در جهات مختلف کشیده شده و باعث پارگی بافت های همبند می شود که ترک های پوستی اینگونه ظاهر می شوند.

به غیر از این موضوع تغیرات زیاد هورمونی می تواند در ایجاد ترکها نقش داشته باشد. برخی از خانم ها بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به ترک های پوستی در دوران بارداری هستند، مانند:

  • افرادی که جنین دو یا چند قلویی دارند.
  • آنهایی که در سنین پایین باردار شده اند.
  • کسانی که قبل از بارداری اضافه وزن داشته اند.

– استفاده از پماد های کورتیزون:

استفاده زیاد از پمادهای موضعی می تواند منجر به آتروفی یا نازک شدن پوست بدن شود که با این وجود پوست در برابر پارگی و زخم شدن، آسیب پذیرتر می شود و عدم استفاده از این پمادها برای رفع ترک های پوستی تنها راه پیشگیری از این آسیب است.

– تغییرات هورمونی:

در دوران بلوغ و بارداری چون تولید هورمون کورتیزون در بدن افزایش می یابد باعث تجمع آب در بدن می شود.

طول دوره مصرف دارو پوست آب بیشتری را در خود حفظ کرده و خاصیت ارتجاعی آن کمتر می شود. در نهایت فیبر های کلاژن ضعیف شده و ترک های پوستی نمایان می شوند.

چه علایمی در ایجاد ترکهای پوستی نقش دارند؟

قبل از اینکه ترکهای پوستی ظاهر شوند، پوست نازک و قرمز می شود. که با خارش و حساسیت همراه است . رنگ آنها ابتدا قرمز تا بنفش است و بعد سفید می شود و به صورت چروک ظاهر می شوند.

آیا می دانستید چه افرادی مستعد ترکهای پوستی هستند؟

همانطور که اشاره شد کسانیکه دچار اضافه و کاهش وزن سریع می شوند یا باردار هستند دچار ترکهای پوستی می شوند.

آیا می دانستید روغن آرگان بهترین و موثرترین راه برای درمان ترکهای پوستی  است؟

مسأله ترک پوستی یکی از پر اهمیت ترین مشکل بین افرادی که دچار این عارضه می شوند. خصوصا بانوان است که راه حل های زیادی از قبیل: درمان های موضعی (پمادها و کرم های شیمیایی)، تراشیدن پوست، میکرودرمی، میکرولیدرینگ، لیزر درمانی و جراحی زیبایی را دارد.

هر کدام از این درمان ها علاوه بر عوارضشان، پر هزینه نیز می باشند. از این رو بهترین و کم هزینه ترین راه درمان این عارضه، استفاده از روغن های طبیعی است. باعث از بین رفتن ترکهای پوستی می شوند.

روغن آرگان یکی از پر خاصیت ترین روغن های طبیعی است که می شود برای درمان این مشکل آن را بدون هیچ گونه نگرانی و ترس استفاده کرد. به همین علت اولین روغنی که برای محو کردن ترکهای پوستی پیشنهاد می شود این روغن است.

همچنین روغن های رازیانه (به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ویتامین C در رفع چین و چروک پوست موثر است)، شتر مرغ (حاوی ویتامین E و امگا 6 است) و زیتون (به علت داشتن ویتامین E برای ترک پوستی مناسب است) نیز برای درمان ترکهای پوستی استفاده می شوند.

روغن آرگان

روغن آرگان شامل تعدادی از خواص مفید و ویتامین های مختلف است. همچنین این روغن یک آنتی اکسیدان طبیعی بوده و می‌تواند اکسیژن‌ رسانی درون ‌سلولی را افزایش دهد.

آرگان مقدار زیادی اسید چرب، ویتامین های A ,C ,E، امگا ۶ و ۹، آنتی اکسیدان و لینولئیک اسید دارد. از این رو برای مصارف پوست، مو و ناخن بسیار مناسب است.

وجود ویتامین E و C موجب رفع این مشکل می شوند. زیرا ویتامین E روند پیری را کند می کند و باعث می شود پوستی سالم داشته باشیم. ویتامین C از چروک شدن پوست جلوگیری می کند. این دو عامل بهترین مزیت برای استفاده از روغن آرگان به شمار می روند.

برای بهره مند شدن از خواص روغن آرگان و درمان ترک پوستی می توانید طبق دستورالعمل زیر از روغن استفاده کنید:

روزانه چند بار محل مورد نظر را روغن مالی نموده و به مدت 5 الی 10 دقیقه ماساژ دهید. چنانچه این امر برای شما میسر نیست، شب ها قبل از خواب اینکار را انجام دهید و بگذارید تا صبح بماند.

اشتراک گذاری