درمان چربی بیش از حد پوست صورت با روغن بنفشه
سلامت پوست یک امر بسیار مهمی است که با ماده ای به نام سبوم حفظ می شود، سبوم ماده ای روغنی است که در غدد چربی پوست تولید می شود.
سبوم با مولکول های چربی (لیپیدها) ترکیب می گردد و یک پوشش محافظ روی سطح پوست ایجاد می کند.
تولید بیش از حد سبوم باعث چربی پوست، بسته شدن منافذ و آکنه می شود. در حالت کلی سلامت پوست را به خطر می اندازد.
علل چربی پوست با منشا درونی را بشناسید:
ژنتیک: پوست چرب هم مانند بسیاری از دیگر چیزها، یک ویژگی ارثی است.
نوسانات هورمونی: در بدن هورمونی به نام آندروژن وجود دارد که غدد را مجبور به تولید چربی بیشتر می کند.
البته با بالا رفتن سن ترشح چربی نیز کمتر می شود.
درماتیت سبوره ای: این بیماری در افرادی که پوست چرب دارند شایع می باشد.
جوش مزمن: در این موارد چوست غدد چربی بزرگ تری دارد که باعث تولید بیشتر چربی می شود.
کم آبی بدن: بدن سعی می کند کم آبی را با تولید چربی جبران کند. همین امر باعث چرب شدن پوست می شود.
سایر علل ساده اما مهم در چرب شدن پوست:
استفاده از شویند و اسکراپ قوی: این محصولات باعث از بین رفتن لایه چربی می شوند. پوست نیز متوجه خشکی می گردد و چربی بیشتری تولید می کند.
چربی مو و کف سر: گاهی چربی پوست سر به صورت تراوش می کند.
رژیم غذایی نامناسب: محصولات لبنی می توانند غدد چربی درون پوست را تحریک کنند و باعث تولید بیشتر چربی شوند. محصولات لبنی مانند: پنیر، کره، شیر و …
آرایش سنگین: مواد آرایشی می توانند منافذ آن را آلوده و مسدود کنند. بنابراین غده های پوست شما چربی بیشتری تولید می کنند تا خشکی که زیر کرم پودرتان پنهان مانده را کمتر کنند.
استفاده از محصولات پوستی نامناسب: محصولات نامناسب موجب تشدید چربی پوست می شوند.
نشانه های چربی بیش از حد پوست:
1-ظاهر براق یا چرب مانند
2-منافذ بسیار زیاد و آشکار روی پوست
3-پوستی که به نظر ضخیم و خشن می آید
4-گاه به گاه یا مداوم جوش میزند
5-وجود جوش های سرسیاه
روش های درمان پوست چرب:
راه های درمان طبیعی زیادی جهت متعادل ساختن چربی پوست وجود دارد. این روش ها همواره فاقد عوارض جانبی هستند. توصیه می شود به جای استفاده از داروهای شیمیایی و پر ضرر نظیر: قرص، شربت، پماد، سوزن و … از روغن های طبیعی که تاثیر بسزایی در کنترل کردن چربی پوست دارند استفاده کنید. یکی از روغن هایی که امروزه در درمان پوست چرب موثر است روغن بنفشه بر پایه بادام شیرین می باشد.
روغن بنفشه بادام:
روغن بنفشه از گذشته تا به امروز فواید بسیاری را به همراه داشته، از آنجایی که بنفشه مانند هر گیاه دیگری دارای خواص متعددی برای سلامتی است روغن آن نیز از این خواص بیبهره نیست برگ و گل های بنفشه برای درمان مسائل مربوط به پوست و ناراحتی های پوستی بسیار موثر و پر فایده می باشد.
این روغن از پایه روغن بادام شیرین درست می شود و خواص روغن بادام شیرین را نیز بهمراه دارد، دارای گلی کوزید، ویتامین گروه ب (B1,B2,B6)، ویتامین های A و Eمی باشد که همگی در سلامت و بهبود کارکرد اجزای پوست دخیل هستند.این روغن با تاثیر مستقیم بر روی غدد ترشح کننده چربی، پوست را از حالت براق و غیر طبیعی خارج میکند و شادابی و طراوت را به پوست برمیگرداند.
استفاده صحیح از روغن بنفشه بادام:
هر شب پس از فعالیت های روزمره، صورت را با آب ولرم و مواد شوینده طبیعی بشویید. سپس روغن را به صورت زده و به مدت 5 دقیقه خوب ماساژ دهید (حرکت دستتان به صورت دورانی و رو به بالا باشد). چنانچه پوست شما چرب، مختلط، حساس و یا مستعد جوش زدن می باشد، صورتتان را نهایتا پس از 1 ساعت با آب ولرم شسته و با حوله نرم خشک نمایید تا چربی باقیمانده روی سطح پوستتان پاک شود.
اگر شما پوستی متفاوت از موارد مذکور بالا دارید، میتوانید پس از 2 ساعت صورت خود را بشویید.
این کار را هر شب تا زمان رسیدن به وضعیت مطلوب انجام دهید پس از آن به منظور حفظ وضعیت بوجود آمده حداقل هفته ای دو بار از این روغن استفاده نمایید.
نکته: قبل از مصرف می بایست از عدم حساسیت پوستتان نسبت به روغن مطمئن شوید. برای این کار مقداری روغن به قسمت زیره چانه خود بزنید و چند دقیقه ماساژ دهید. اگر پی از 2 ساعت علایم حساسیت مانند خشکی، خارش، سوزش و قرمزی مشاهده نکردید مانند آنچه گفته شد از روغن استقاده کنید.
سایر نکات مهم:
در پایان به چند نکته ضروری اشاره میکنیم که برای مراقبت از پوست چرب مفید هستند. این نکات عبارتند از:
– روزی دو بار صورت خود را بشویید. صبح بعد از بیدار شدن از خواب و شب قبل از خوابیدن.
– شست و شوی بیش از حد صورت باعث میشود که پوست به تولید چربی بیشتری بپردازند. زیرا مواد مرطوب کننده طبیعی پوست به علت شستشوی مکرر از بین رفته است. فقط زمانی مجاز به شستشوی بیشتر صورت خود هستید که عرق کرده باشید.
– به غیر از روغن بنفشه بادام، روغن های درخت چای، روغن گل سرخ، روغن بادام شیرین نیز تاثیر به سزا و ویزه ای برای رهایی از چربی چوست و آکنه ها به همراه دارند.
– توجه کنید اگر پوستی چرب و فاقد جوش دارید برای درمان می بایست از روغن هسته انار و روغن درخت چای استفاده کنید.