روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از روغن های محبوب در میان مردم است. امروزه بسیاری از افراد برای محافظت از پوست و موی خود و همچنین بهبود رژیم غذایی، از این روغن استفاده میکنند. در این مقاله می خواهیم به بررسی فواید و مضررات روغن نارگیل بپردازیم. پس با دال سین همراه باشید.

روغن نارگیل، به نوعی چربی اشباع شده‌ گفته می شود که از میوه درخت نارگیل به دست می‌آید. از این روغن در تهیه مواد آرایشی بهداشتی و همچنین برای پخت و پز استفاده می‌شود. روغن نارگیل سرشار از نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط و اسید لوریک می‌باشد. روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از همه پایدارتر است و بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است؛ بنابراین، حتی در دماهای بالا هم این روغن نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌شود.

به دلیل سطح بالای چربی اشباع شده در روغن نارگیل، سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که مصرف روغن نارگیل برای پخت و پز باید محدود یا اجتناب شود.

امروزه بازاریابی روغن نارگیل این باور نادرست را ایجاد کرده است که این روغن یک “غذای سالم” است. اما مطالعات در این زمینه نشان داده است که مصرف بیش از اندازه روغن نارگیل دارای مضرراتی مانند انباشته شدن سایر چربی های ناسالم ، از جمله چربی گوشت گاو  و روغن نخل در بدن  است.

روغن نارگیل به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی اسید لوریک باعث افزایش کلسترول خون یا افزایش میزان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) می شود. اگرچه مصرف اسید لوریک ممکن است باعث ایجاد مطلوب تر کلسترول خون شود ، اما مصرف مداوم روغن نارگیل در واقع می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد. مصرف مداوم روغن نارگیل باعث افزایش قابل توجه کلسترول خون شده و به مرور زمان باعث ایجاد مشکلات جدی در بدن میشود. از آنجا که اکثر چربی های اشباع شده در روغن نارگیل از نوع اسید لوریک است، این امکان وجود دارد که روغن نارگیل در هنگام استفاده از چربی های جامد در رژیم غذایی، مورد استقبال بیشتری نسبت به روغن های گیاهی قرار گیرد. با این حال، شواهد تا به امروز نشان می دهد که مصرف چربی های اشباع نشده به جای روغن نارگیل خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. علاوه بر موارد گفته شده، استفاده منظم از روغن نارگیل در تهیه مواد غذایی باعث افزایش وزن می شود.

طبق بررسی های انجام شده در سال 2016، حدود 50 درصد چربی های موجود در روغن نارگیل تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط ​​(MCT)  هستند. این اسیدها می توانند به راحتی توسط روده جذب شوند و توسط بدن برای تولید انرژی استفاده شوند. همچنین تحقیقات صورت گرفته شده  بر روی 116 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر،  نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی غنی از روغن نارگیل طبیعی منجر به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) می شود.

روغن نارگیل طبیعی

 

چرا روغن نارگیل برای تمامی افراد مناسب نیست؟

امکان اینکه برخی از افراد به روغن نارگیل حساسیت داشته باشند وجود دارد. بروز علائم حساسیت به روغن نارگیل می تواند به صورت حالت تهوع، کهیر، استفراغ و آنافیلاکسی (یکی از کشنده ترین علائم حساسیت که موجب سخت نفس کشیدن می شود) باشد.

گاهی حتی ممکن است این علائم جدی تر باشد، برای مثال ممکن است ضربان قلب تندتر شود و یا فرد دچار تورم صورت و سرگیجه شود. افرادی که به خوراکی هایی مانند بادام زمینی حساسیت دارند، بهتر است قبل از مصرف روغن نارگیل با پزشک مشورت کنند. بعد از مصرف این روغن در صورت بروز هرکدام از این علائم فورا به پزشک مراجعه فرمایید.

نحوه مصرف روغن نارگیل

روغن نارگیل به‌طور معمول در آشپزی، به خصوص برای سرخ کردن و همچنین به عنوان طعم دهنده در غذا استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر روغن نارگیل به‌طور شگفت انگیزی در میان گیاهخواران و کسانی که به حفظ سلامتی خود اهمیت میدهند، محبوب شده‌است. روغن نارگیل از یک پروتئین بزرگ به نام اسید لورئیک که مونو لورئیک در بدن را مقلوب می‌کند تشکیل شده‌است. روغن نارگیل حاوی انواع آنتی اکسیدان ها است که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

روغن نارگیل طبیعی از گوشت نارگیل تازه استخراج می‌شود. روغن نارگیل می‌تواند به عنوان مرطوب‌کننده پوست، کمک به پوست خشک و همچنین تقویت مو ها مورد استفاده قرار گیرد.  همچنین این روغن یک جز مهم و اساسی در ساختمان صابون است. روغن نارگیل باعث نگهداری سفتی در صابون می‌شود .

روغن نارگیل برای مصارف آرایشی بهداشتی

روغن نارگیل یکی از معروف‌ترین روغن‌های مورد استفاده توسط مردم جهت زیبایی و محافظت از پوست می‌باشد . روغن نارگیل به دلیل دارا بودن انواع  آنتی اکسیدان و ویتامین E باعث کاهش چین و چروک‌های پوستی و جوان تر شدن پوست می‌گردد. همچنین این روغن به علت داشتن مقادیر بالای پروتئین برای پوست مفید است. طبق تحقیقات انجام شده بر روی روغن نارگیل، محققان دست یافتند که این روغن به دلیل داشتن SPF 8 می‌تواند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و احتمال آفتاب سوختگی را تا حد زیادی کاهش دهد. همچنین در صورت ایجاد سوختگی و کدر شدن پوست آن را در دراز مدت بهبود می‌دهد.

علاوه بر این صابون تولید شده با روغن نارگیل نیز خواص ذکر شده را به پوست و موی شما هدیه میدهند و باعث نرم شدن و براقی مو و همچنین شادابی و طراوت پوست میگردد.

جمع بندی

روغن نارگیل از محدود روغن هایی است که علاوه بر استفاده در پخت و پز، برای محافظت از پوست و مو استفاده می شود. نکاتی که در بالا گفته شد، از اصلی تراین فواید و مضررات این روغن بودند. مصرف صحیح روغن نارگیل طبیعی میتواند به کاهش وزن، شادابی و طراوت و همچنین تقویت مو های شما کمک شایانی کند. اگه شما عزیزان مایل به خرید این روغن هستید، کافیست برروی خرید روغن طبیعی نارگیل کلیک کنید.

۲ دیدگاه برای “همه چیز درمورد روغن نارگیل طبیعی که باید آنها را بدانیم”

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...