لوسیون و افتر شیو

لوسیون و افتر شیو ها می‌توانند با کمک روغن‌های گیاهی تولید شده و از این طریق تاثیرگذاری خود را اعمال کنند. قرن‌هاست که از روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن جوجوبا، روغن آرگان و یا روغن‌زیتون و دیگر روغن‌های گیاهی مفید به‌منظور مراقبت از پوست استفاده می‌شوند و نسل به نسل از چنین روغن‌هایی به‌عنوان لوسیون، مرطوب‌کننده، محافظت‌کننده و یا ضد باکتری استفاده کرده‌اند.

با رشد صنایع مدرن آرایشی و بهداشتی، روغن‌های گیاهی اغلب نادیده گرفته‌شده‌اند، اما خوشبختانه در دهه گذشته کمی در جامعه محبوبیت بیشتری پیداکرده‌اند، زیرا مردم در تلاش هستند تا مواد بدون افزودنی و مقرون‌به‌صرفه و محصولات مؤثر را برای مراقبت از پوست خود پیدا کنند.

اگرچه ممکن است چنین به نظر برسد که روغن‌های گیاهی باعث چرب شدن هر چه بیشتر پوست بدن شما می‌شوند، اما استفاده از روغن‌های گیاهی متناسب با نوع پوست شما و روغن‌های مخصوص پوست که سنگین نیستند و منجر به ایجاد چربی بیش‌ازحد نمی‌شوند، می‌توانند مفید هم باشند و مواد مغذی را که پوست شما نیاز دارد، تأمین کنند.

درواقع روغن‌هایی که به‌عنوان لوسیون تهیه می‌شوند را می‌توان با خیال راحت برای سراسر بدن نیز استفاده کرد. در این مقاله شمارا با 3 لوسیون و افتر شیو طبیعی که کاملا معجزه می‌کنند، آشنا می‌کنیم.

روغن آرگان

روغن آرگان از هسته‌هایی که روی درختان آرگان بومی مراکش رشد می‌کنند، درست می‌شود. بیشتر اوقات به‌عنوان روغن خالص فروخته می‌شود که می‌توان مستقیما به‌صورت موضعی و به‌عنوان لوسیون، بر روی پوست استفاده شود.

روغن آرگان معمولاً با تعدادی از محصولات آرایشی – بهداشتی مانند شامپوها، صابون‌ها و نرم‌کننده‌ها مخلوط می‌شود؛ بنابراین روغن آرگان به‌طور سنتی برای بهبود سلامت پوست، مو و ناخن استفاده می‌شود.

این نوع لوسیون و افتر شیو طبیعی شامل تعدادی از خواص مفید و ویتامین‌ها است که ترکیبی قدرتمند برای تقویت سلامت پوست تشکیل می‌دهند. روغن آرگان حاوی تعداد زیادی از خواص درمانی ازجمله خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است. هر دو به کاهش علائم در تعدادی از بیماری‌های مختلف التهابی پوستی مانند پسوریازیس کمک می‌کنند.

تولید آکنه هورمونی توسط سبوم اضافی و درمان با روغن آرگان

آکنه هورمونی توسط سبوم اضافی تولید شده و توسط هورمون‌ها ایجاد می‌شوند. روغن آرگان با اثرات ضد سبومی که دارد، می‌تواند به‌طور مؤثری میزان سبوم روی پوست را تنظیم کند. از دیگر کاربردهای سنتی روغن آرگان، می‌توان به درمان عفونت‌های پوستی اشاره کرد. روغن آرگان دارای خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ است. از این قابلیت می‌توان به منظور کمک به درمان و پیشگیری از عفونت‌های پوستی باکتریایی و قارچی بهره برد.

از ترکیب قوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E موجود در روغن آرگان می‌توان برای بهبود سریع‌تر زخم‌ها و بریدگی‌ها استفاده کرد. درماتیت آتوپیک یکی از بیماری‌های شایع پوستی بوده که همراه با علائمی مانند خارش و قرمزی پوست است.

طبق تحقیقاتی که در این خصوص انجام ‌شده‌اند، استفاده از روغن آرگان به‌صورت موضعی در ناحیه آسیب‌دیده، می‌تواند به درمان علائم کمک بسیاری زیادی را کند. در واقع ویتامین E و خواص التهابی طبیعی موجود در روغن آرگان، می‌توانند منجر به این اثر تسکین‌دهنده شوند.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا مایعی است که از دانه‌های گیاه Simmondsia chinensis (جوجوبا) تولید می‌شود و در واقع یک موم است، اما به‌عنوان روغن ظاهر می‌شود و به عنوان لوسیون و افتر شیو  مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن جوجوبا معمولا در لوسیون‌های بدن، مرطوب کننده‌های صورت، شامپوها و نرم‌کننده‌ها یافت می‌شود. این روغن به‌خودی‌خود می‌تواند روی پوست‌، مو و کوتیکول‌های ناخن نیز استفاده شود.

روغن جوجوبا برای پوست صورت و بدن شما خارق‌العاده است، زیرا این روغن احساس سبک‌تری دارد، خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد و مملو از مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست شما ضروری است.

دلیل اینکه روغن جوجوبا چنین مرطوب‌کننده قوی است، به دلیل توانایی آن است که دقیقا مانند روغن‌های طبیعی پوست ما عمل می‌کند. در واقع به دلیل داشتن این توانایی، با فریب پوست به فکر اینکه روغن کافی تولید کرده است، روغن‌های بدن را متعادل می‌کند.

ویتامین E که یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به کاهش التهاب و تسریع بازسازی سلول‌ها در بدن و پوست کمک می‌کند، در روغن جوجوبا موجود است و آن را به یک درمان عالی برای آفتاب‌سوختگی تبدیل می‌کند. این روغن با کنترل تولید سبوم اضافی و جلوگیری از رشد باکتری‌ها، آکنه را کاهش می‌دهد، زیرا روغن جوجوبا مقدار زیادی ید دارد که با رشد باکتری‌ها مقابله می‌کند.

همچنین ترکیب ویتامین E و ید به بهبود التهاب پوستی کمک می‌کند، مانند التهاب پوستی ناشی از اگزما. روغن جوجوبا با داشتن یک ترکیب ویتامین B که از رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند و سلول‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند و به دلیل وجود ویتامین E که به تسریع بازسازی سلول کمک می‌کند، یک ماده ضد پیری عالی است.

روغن نارگیل

روغن نارگیل که نوعی لوسیون و افتر شیو طبیعی بوده یک روغن بسیار اشباع است که استخراج روغن آن به صورت سنتی از نارگیل‌های خام یا مغز خشک نارگیل است. این روغن در دمای اتاق جامد است، اما در صورت گرم شدن می‌تواند نرم یا حتی ذوب شود.

اسیدهای چربی که ​​ در روغن نارگیل موجود هستند، دارای خواص ضد میکروبی بوده که می‌توانند به محافظت پوست در برابر میکروارگانیسم‌های مضر کمک کنند. این خاصیت، برای سلامت پوست بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا بسیاری از انواع عفونت‌های پوستی، ازجمله آکنه، سلولیت و یا فولیکولیت، توسط باکتری‌ها یا قارچ‌ها به وجود می‌آیند.

این به دلیل وجود اسید لاریک بوده که تقریباً تشکیل دهنده 50٪ اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل است و می‌تواند با میکروارگانیسم‌های مضر مقابله کند. 

ازآنجاکه روغن نارگیل و اجزای آن ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کند، ممکن است در درمان آکنه نیز بسیار موثر باشد. علاوه بر این، خواص ضد باکتری اسیدهای چرب ​​در روغن نارگیل نیز، می‌تواند به کاهش آکنه کمک کند. پس از روغن نارگیل می‌توان به عنوان یکی از بهترین انواع لوسیون و افتر شیو یاد کرد.

آرگان-جوجوبا-نارگیل

کلام پایانی

استفاده از روغن‌های گیاهی به‌عنوان لوسیون و افتر شیو می‌تواند جایگزین خوبی برای محصولات شیمیایی باشد. البته بسیار مهم است که حتما روغن‌های گیاهی را از جاهای معتبر تهیه کنید و مطمئن باشید که از ترکیبات خالص در آن‌ها استفاده‌شده است؛ زیرا در صورت استفاده محصول نامرغوب و نامتناسب با نوع پوست خود، به آن نتیجه‌ای را که انتظار داشته‌اید، دست نخواهید یافت.

دیدگاهتان را بنویسید